Si me formatizu Pc
E fut CD-en me WindowsXP ne kompjuter dhe leshon kompjuterit.
Kur del ne kompjuterin tond si ne foton me lart ti klikon ne ENTER per me vazhdu procedura e instalimit te Windowsit.

Kur del si ne foto ti klikon ne F8 per me pranu licensen nga microsofti

Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart ateher ketu ti vendos cfar deshiron te besh..

A deshiron te besh formatimin e PC apo do te besh particion.


Psh.Ke dy particione, C dhe D.Pra do ta fshish njerin particion dhe deshiron te vendosh particone te reja behet keshtu.


Pra ti e markon partiticionin D: ( ne foto ske partiticion D: )
klikon ne shkronjen D qe do me thon me Delete partiticionin edhe Enter
masandej del me kliku shkronjen L qe do me thon Lose All data in you drive
ti prap klikon ne Enter
dhe kthehsh prap si ne foto, por pa partiticionin D:

Pastaj e nenvizon particionin C: dhe klikon ne shkronjen C dhe ateher mund te krijosh particion.Dhe ti jep vleren, psh nese ne HDD(Hard Disk) ndodhen 30 000 ti e ben 15 000 keshtu qe HDD(Hard Disk) ndahet dysh.(Kjo pjes nuk eshte ne foto)


Si ta besh ate kthehesh prap si ne foto, PO KI MENDJEN TASH DO TE DUKET SI NE FOTO

Ne foto nuk ka partiticione.

Ti e nenvizon hapesiren e Hard Diskut C dhe e shtyp Enter.


Ateher kompjuteri automatikisht e krijon nje partiticion,
madhesia e partiticionit eshte aq sa eshte i madh hardisku ne kompjuterin tend.

Kur klikon ne Enter kalon ne foton tjeter me poshte dhe shiko..


Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart ateher ti vendos cilin formatim don me marr FAT32 apo NTFS

Une preferoj NTFS ata qe eshte i pari ( Quick ).

Pershkak se formatimi kryhet me shpejt ske nevoj te presisht aty 1 ore deri sa te formaton kadal dale.Kur del si ne foto ateher kompjuteri e formaton hardiskun tond.


Tash kopjohen filet kryesore qe duhen per me vazhdu instalimi i Windowsit XP.

Aty jane do file qe e kontrollojn se c'ka ki ti ne kompjuter pershembull:

Cfar kartele te zerit e ke pastaj
Cfar kartele t'grafikes e ke
cilin Kontroll Chip e ki ne motherboard ( SIS, apo Intel ka edhe te firmave tjera )

krejt krto i kontrollon ne fillim qe te dite cfar duhet te instalohet.

Windows ka shume drivera dhe ai i instalon te gjitha, por nese pas instalimit, te kerkohen dirvera te tjera duhet ti instalosh vet.

MOS HARRO!

Per gjithe driverat e Windowsit te duhen me shume se 3-4 DVD, pasi 1 DVD nuk mjafton per gjithe driveat qe jan.


Tash mbrenda do sekondave kompjuteri vet RiStartohet.


Start faqja e Windowsi XP para finales se instalimit.


Keto jan te njejta ato qe i thash dhe me lart.


Citojeni
Aty jane do file qe e kontrollojn se c'ka ki ti ne kompjuter pershembull:

Cfar kartele te zerit e ke pastaj
Cfar kartele t'grafikes e ke
cilin Kontroll Chip e ki ne motherboard ( SIS, apo Intel ka edhe te firmave tjera )

krejt krto i kontrollon ne fillim qe te dite cfar duhet te instalohet.

Windows ka shume drivera dhe ai i instalon te gjitha, por nese pas instalimit, te kerkohen dirvera te tjera duhet ti instalosh vet.

MOS HARRO!

Per gjithe driverat e Windowsit te duhen me shume se 3-4 DVD, pasi 1 DVD nuk mjafton per gjithe driveat qe jan.


Edhe pse nuk jan gjithe driverat, Windowsi prap se prap do instalohet, dhe do i vendoje ato drivera qe i nevoiten PC tende.


Pasi te kontrollohen gjithe pjeset e montuara ne PC, do filloje te instalohen gjithe drivet qe ndodhen ne CD dhe do kopjohen ne PC.

Koha aty tregon perafersisht edhe sa minuta kan mbet deri ne fund te instalimit

Kjo kohe ndryshon sipas kompjuterit, kompjuterat e vjeter mer me shume kohe me e instalu kurse kompjuterat e ri instalohet pak ma shpejt windowsi xp.


Kur ne kompjuterin tend del si ne foto ateher URIMEEE ti je veq ne finale.

ketu skam une cfar te shkruj me shume...


Formatim dhe Instalim te mbar..


Marre nga K H G ForumKetu e keni te gjithe ate qe eshte e postuar.Instalim te mbar
Comments on this page:
Comment posted by Scroggins( isaac-scrogginsgmail.com ), 01/06/2014 at 9:33am (UTC):
Get clear on your own wants and needs, not on others. They
were made to motivate, persuade and influence the masses.
The story behind God of Battle: Rising informs the quest of Kratos' redemption from
his previous transgressions and the surge of his craze
to break devoid of Ares' bond.

Comment posted by Oconnell( june_oconnellt-online.de ), 12/24/2013 at 11:01am (UTC):
You'll need all the latest gear at each level to become as powerful as possible often
be to help you defeat the enemies quickly to succeed one stage further.
I have tested Youtube and Facebook from within the
game and they both worked very well, you record video in game
and once you stop recording it decodes it and then its ready for upload to Youtube.
Parental controls will give you with a means to monitor and limit your kids'
online gaming activities.

Comment posted by Bimii( benny-clubhotmail.com ), 05/14/2012 at 5:09pm (UTC):
Super qekjo um ka vyt flm adhurimche-hacker thnkssssssssssssss
(:Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your website URL:
Your message:
Hacker
 
Advertisement
 
Lajmet e Fundit
 
 
<bgsound src="yourmusic.mid">
 

=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=